Uitgestelde ochtendeditie van zaterdag 27 oktober 2018

Uitgestelde ochtendeditie van zaterdag 27 oktober 2018

Beste vrind Blônd,

Heel eerlijk gezegd was ik niet verrast door het nieuws dat de plannen voor het Kazerneterrein niet doorgaan. Je zag het aankomen. Daarvoor hoefde je geen Nostradamus te zijn. Wat mij interesseert is hoeveel deze mislukking heeft gekost en wat die nog gaat kosten. Wanneer het over de pöpkes van Venlo gaat, consulteer ik altijd de Börgemeister van ’t Ven. Hij had het over miljoenen. Zeker als je de uren van ambtenaren en bestuurders die erbij betrokken zijn geweest, omrekent in geld. Dit luchtkasteel heeft in ieder geval meer späön gekost dan het nieuwe voetbalstadion, dat er niet gekomen is.

Over voetballen gesproken. Ik hoorde van de oeits haos veurzitter van Ondernemersvereniging Venlostad.com dat er T-shirts en truien komen met het historische logo van FC VVV. Je weet wel, het logo in de vorm van een wybertje. Ze worden op de Elfde van de Elfde gepresenteerd in zijn kwante-hippewinkel. De selectie van VVV is aanwezig en er hangt een fotoserie met als thema Allemaol d’n Berg op. Nu ik het over de Elfde van de Elfde heb. Jij moet niet te veel kloeke die dag en vooral goed uit de döp kièke. Waarom? Ik heb onlangs de Vors geïnterviewd, maar hij hield zijn lippen stijf op elkaar voor wat betreft de Jubel-Jocushoeëgheid. Degene die het wordt, weet het aevel al. Dat is zeker. Dus staat de persoon in kwestie iets anders dan in andere jaren bij het inschète voor het stadhuis. Het is voor hem als het ware het startschot voor een enerverende periode in zijn leven. Jij hebt daar oog voor, Blônd. Dat het ook na 16×11 jaar weer een man wordt, heb ik wel uit de Vors weten te peuteren.

Nog even over de miljoenen die in het rook zijn opgegaan voor het Grote Venlose Leed dat Kazerneterrein heet. Stel, geleefde sjarmezenger van Tegele en umsjtreke, men had die geïnvesteerd in de amateurcultuur in alle Venlose kernen. Hoe mooi zou dat geweest zijn? Maar nee, er wordt door de gemeente gesneden in amateurcultuur. Spiètig. Prins Koekwaus stuurde mij een berichtje via Facebook met een interessante foto. Een foto van bladmuziek met erboven de titel: ‘Venlo mien kald’. Hopelijk kan ik Prins Koekwaus de klaagzang dit weekend ergens horen zingen.

Hald dich,

Bril  

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s